Nordjump

nordjump

Kontakt:                     nordjump@telia.com

Börje Nordin, Nyckelhult,565,

694 96 Åsbro

Tfn: +4673 0282134

                  nordjump

                                                                                      Så började det.....


som domare  (VM 1995, U23EM 1999, EM 2006, IEM 2013, U19EM 2015, U23EM 19) och veteranaktiv vid många internationella och nationella tävlingar har jag sett hur ansatsmärken i form av flaskor, skor, tejper, klossar blivit bortsparkade, och en fungerande ansats har sabbats.

"Kulmen" nåddes vid EM i Göteborg 2006, då de tilldelade märkena för kvinnliga trestegsfinalen var så trasiga/dåliga att de inte kunde användas. Jag fick då idén att göra "egna" märken i stabilare plåt och med framförallt mycket bättre fästanordning i banunderlaget.

Sagt och gjort, Alléskolans industrigymnasium kontaktades och vi utformade tillsammans ett stabilt märke med bra fästspetsar. En billackerare skötte lackning och ett tryckeri fixade dekaler efter min design.

Sedan några år tillbaka är det Kriminalvårdsanstalten Kumla som skär ut märkena och lackar dem. En garanti för att det kommer finnas märken även i framtiden........
Grenledare och domare EM 2006, Ullevi, Göteborg

Vad kostar det?
Personliga märken med

klubbmärke och namn:


120 kronor

för två märken med likadant útseende


70 kronor

för ett märke eller flera med olika utseende
Tävlingssats att användas

av arrangör:


   Jag erbjuder fyra olika satser.

- 12 olika märken som är enfärgade

- 12 olika märken som är tvåfärgade

- 12 olika märken som är randiga/trefärgade

- 12 olika märken som är rutiga/fyrfärgade960 kronor + moms 240 = 1200 kronor

En sats med 24 märken, kan vara 12 lika x 2 eller t.e.x 12 enfärgade och 12 tvåfärgade inklusive ställning med praktiskt handtag.Jag finns på Världsungdoms-spelen i Göteborg på lördagen.

Du kan träffa mig uppe vid resultattavlorna under lördagen och där direkt beställa   märken eller köpa föreningssatser. Under fredag och söndag kommer jag finnas nere vid längdgropen för att döma längd/tresteg.

Fakta om mig och företaget

Börje Nordin

Bor i Åsbro, en ort mitt mellan Askersund och Hallsberg.  Arbetar sedan nästan 40 år tillbaka som idrott och matematiklärare på högstadieskolan i Askersund. På fritiden tränar jag våra ungdomar i Åsbro GoIF-Friidrott. Den egna seniorkarriären var inte speciellt märkvärdig där jag mest ägnade mig åt längd och femkamp, med ett 20-tal DM tecken. Som veteran har det blivit ett 50-tal SM-medaljer, några Nordiska mästerskap och ett antal EM-guld/medaljer. Som domare har jag fått vara med på VM, EM, JEM, SM, tio finnkamper och ett antal galor och Grand Prix.

OS saknas dock, än så länge.....


nordjump

startades 2009, och är förstås en kombination av mitt intresse för hopp och del av mitt efternamn.

Förutom ansatsmärken så har jag också utvecklat lasermätning för kula och vikt. Lasermätaren är godkänd av Sv. Friidrottsförbundet och finns att köpa hos mig eller Global Sport, Malmö.


Jag hoppas också kunna utveckla andra hjälpmedel för friidrotten, t.e.x. lasermätning för längd/tresteg och övertrampindikator.

Här har jag ett "projekt" tillsammans med Chalmers i Göteborg.Beställa märken.


Så här gör du:


Maila mig och berätta hur du vill att märket/märkena skall se ut.

Det vanliga är att det är klubbmärke överst och sedan står namn under. Namnet kan vara i form av efternamn "Sunneborn", eller förnamn "Erica", eller på annat sätt "U. Bolt", "Matilda Olsson".


Dessutom behövs ett bra original till klubbmärke. Många klubbar har redan tryckt märken så de finns redan i mitt register, men nya klubbar behöver maila mig.


Leveranstid?

Beror lite på när beställningen görs. Jag behöver "ett antal" märken för att tryckeriet skall kunna göra trycket. Men normalt är leveranstiden kanske 2-3 veckor. Semesterstängt under hela juli. Efter världsungdomsspelen, där jag finns på plats under lördagen försöker jag trycka direkti.


Hur sker leverans?

Om vi kan träffas på någon tävling så tar jag med dem dit, annars så får de skickas med postens vadderade påse. Är det bara några få märken så kostar det 42 kronor. 6-8 märken får plats i påsen.nordjump@telia.com

Börje Nordin, Nyckelhult 565, 694 96 Åsbro

Tfn: +46730282134